Tractari Auto Brasov

TELEFON: 0743-88-35-50

Ai ramas cu masina in pana?

Foarte multi soferi se tem de defectiunile neprevazute ale automobilului, fie ca pleaca la drum lung fie ca parcurg distante scurte. in acest articol va voi invata cum sa actionati in situatii de urgenta si sa va stabiliti prioritatile .

In primul rand este necesar sa ramai calm. Esti in viata? Esti sanatos? Atunci totul este rezolvabil. Orice se poate repara si nu uita ca, la final, masina este doar un obiect neinsufletit.

Tine intotdeauna la indemana un telefon mobil. Exista telefoane de urgenta pe autostrada, dar e de preferat sa poti suna tu, pe cine vrei si cum vrei.

Daca esti o persoana care efectueaza calatorii dese si lungi, ia in calcul posibilitatea de a te inscrie in Automobil Clubul Roman. Pe langa numeroasele facilitati pe care le ofera, mai este si aceea ca poti primi asistenta tehnica oriunde pe teritoriul tarii, lucru deloc de neglijat.

Trusa medicala de urgente a autoturismului nu este doar un motiv de amenda pentru cei ce nu o poseda sau o gluma a autoritatilor. Un inceput timid de incendiu poate fi stins usor, daca ai acel stingator, inainte de a privi cum flacarile iti devoreaza masina total. O zgarietura la frunte de la o frana brusca se trateaza usor cu un leucoplast, iar triunghiul reflectorizant este extrem de util daca ramai in pana noaptea, nu ai lumini si ai toate ca masina ta sa devina zid de incercare pentru un alt sofer neatent. Pe langa asta, un levier sau o cheie universala pot fi de folos in multe situatii.

Stii sa schimbi un cauciuc? Chiar daca esti acea delicata fiinta numita femeie, e de preferat sa stii sa schimbi o roata sau sa pui lichid de curatat parbrizul. Poti astfel foarte usor sa scutesti o stationare in strada de cateva ore, pana ajunge echipa de interventie la tine.

Daca incerci sa opresti alt sofer pentru ajutor, fii atent pe cine opresti. Violenta isi gaseste teren propice mai ales cand unul din cei implicati in ea este intr-o pozitie inferioara. Cauta sa opresti masini de familie, care inspira mai multa incredere si nu te supara daca multi dintre ei nu vor opri, daca tu ai 1.90 si 110 kilograme. si ei gandesc exact la fel.

Daca ai ramas in pana intr-o zona izolata, nu pleca de langa masina!!! Masina este un punct de reper mare, usor detectabil, un om nu este decat un punct negru, vizibil sau nu. iar daca este vreme rea, cu atat mai mult trebuie sa ramai pe loc, pentru ca un autoturism iti ofera adapost si eventuala caldura.

Daca lasi motorul sa mearga pentru a te incalzi, ai grija ca noxele de la esapament sa nu patrunda in masina. Monoxidul de carbon este un gaz letal si e de preferat sa traiesti usor inghetat, decat cealalta varianta.

Totusi, cea mai buna solutie este sa iti duci masina regulat la verificari in service, sa nu pleci niciodata la drum lung fara sa verifici rotile, presiunea la rotii, nivelul uleiului, apa la radiator si apa de la stergatoarele de parbrize. Doar asa vei reusi sa conduci in conditii Mai Bune.

 
 

MIKARY CARS Tractari Auto | Asistenta Rutiera Brasov

Garantia unui serviciu promt si de calitate!

CERE O OFERTA PERSONALIZATA!

CERE OFERTA!
 

⏰   Program:

  • NON-STOP

MIKARY CARS - Tractari Auto Brasov | Asistenta Rutiera
Strada Spicului nr. 24 Brasov, Romania 500460
Phone: 0743-88-35-50