Mikary Cars

Tractari Auto Brasov

Tractari auto Brasov | Asistenta rutiera

Strada Spicului nr. 24, Brasov, Romania - Cod: 500460 0743.88.35.50 contact@tractariauto-brasov.ro

- Cum procedam In cazul unui accident de circulatie? -

Accidentul de circulatie este evenimentul In care este implicat cel putin un vehicul In miscare, produs pe un drum deschis circulatiei ori si-a avut originea Intr-un asemenea loc, din care a rezultat decesul, ranirea uneia sau a mai multor persoane ori avarierea a cel putin unui vehicul sau alte pagube materiale.
In cazul accidentelor petrecute pe drumuri Inchise circulatiei rutiere sau drumuri aflate pe proprietati private, se aplica regulile stabilite de administratorul proprietatii. Drumurile care sunt Inchise circulatiei publice trebuie sa fie semnalizate la intrare cu indicatoare rutiere si/ori inscriptii vizibile.
Daca nu exista reguli, atunci se pot aplica cele privind circulatia pe drumurile publice, coroborat cu prevederile codurilor civil si penal.
In cazul In care conducând sau nu un vehicul ati avut un accident auto, retineti sau notati-va urmatoarele date despre accident sau dauna:
Locul exact de producere al accidentului
Din ce directie circulati dvs. si din ce directie circulau celelalte vehicule implicate In accident
Numarul de Inmatriculare ale vehiculelor implicate In accident
Numele conducatorilor auto implicati In accident, daca este posibil
Regulile de circulatie, indicatoarele si restrictiile cu aplicare In zona de producere a accidentului
Eventual numele martorilor oculari
Ora la care s-a produs accidentul sau dauna
1. In cazul In care din accident au rezultat si victime, fie numai cu vatamari usoare, nu trebuie sa modificati pozitia vehiculului pâna la sosirea echipajului de politie.
Daca victimele sunt In stare critica, este obligatorie transportarea acestora de urgenta la o unitate sanitara de prim ajutor. In cazul In care nu puteti asigura dvs. Insiva primul ajutor, puteti cere sprijinul conducatorilor altor vehicule. Notati-va numarul de Inmatriculare al vehiculului ce transporta ranitii.
Anuntati imediat politia despre accident si natura lui la telefon 112 ori prin intermediul altor conducatori auto.
Foarte important: NU PARASITI LOCUL ACCIDENTULUI fara Incuviintarea politiei!
Parasirea locului accidentului fara Incuviintarea organelor de politie constituie infractiune si se pedepseste conform prevederilor legale cu Inchisoare de la 2 la 7 ani.
In cazul In care victima refuza (sunt cazuri In care victima e accidentata foarte usor si sufera vatamari corporale minore) sa considere evenimentul petrecut un accident de circulatie si pleaca de la fata locului Inainte de sosirea organelor de politie, conducatorul auto trebuie sa se prezinte imediat la sediul politiei rutiere pentru declararea Imprejurarilor producerii evenimentului.
In situatia In care conducatorul auto nu se prezinta la sediul politiei rutiere, iar victima se va prezenta ulterior la o unitate medicala ori la politie pentru a declara producerea accidentului de circulatie, conducatorul auto implicat In eveniment va fi cercetat pentru savârsirea infractiunii de parasire a locului accidentului fara Incuviintarea politiei ori a procurorului.
2. In cazul In care accidentul s-a soldat numai cu pagube materiale, procedati la eliberarea partii carosabile pentru a nu stânjeni circulatia altor vehicule.
Daca vehiculul dvs. a suferit avarii grave (ex. scurgeri de lichide sub vehicul, scurt circuite electrice etc.) nu porniti motorul ci Impingeti vehiculul sau remorcati-l In afara partii carosabile, dupa ce In prealabil ati decuplat bornele bateriei acumulator pentru a preIntâmpina orice risc de incendiu ori avarii ulterioare.
Daca va puteti deplasa cu vehiculul mergeti la sediul politiei rutiere In raza caruia s-a produs evenimentul Impreuna cu celelalte vehicule implicate In accident, pentru a declara evenimentul si a se Intocmi documentele necesare pentru constatarea accidentului.
In cazul In care unul din conducatorii auto implicati paraseste locul accidentului sau refuza sa se prezinte la politie, celalalt conducator auto trebuie sa furnizeze cât mai multe amanunte despre autovehiculul respectiv (tip, marca, numar de Inmatriculare etc.) si daca este posibil, datele eventualilor martori oculari identificati.
Politistii vor efectua cercetarile necesare pentru identificarea autovehiculului implicat In evenimentul rutier si a conducatorului auto care nu s-a prezentat la politie In vederea constatarii.
sau
Completati Impreuna cu celalalt conducator auto implicat un singur formular de constatare amiabila si pastrati una dintre cele doua coli autocopiante.
Daca aveti pretentii de despagubire trebuie sa depuneti formularul la compania de asigurare a celuilalt conducator auto, iar daca nu aveti pretentii de despagubire trebuie sa-l depuneti la compania dvs. de asigurare.
Pentru mai multa siguranta, se recomanda când este posibil, sa mergeti Impreuna cu celalalt conducator auto, cu formularul de constatare amiabila completat, la un centru de daune al uneia dintre companiile dvs. de asigurare RCA.
Puteti utiliza constatarea amiabila numai In urmatoarele conditii:
din accident au rezultat numai pagube materiale
In accident au fost implicate numai doua vehicule
nu se creeaza pagube materiale altei persoane decât celor doi conducatori de vehicule implicati In accident
exista acordul de vointa al celor doi conducatori auto, exprimat prin semnarea formularului
In situatia In care unul dintre vehicule este stationat sau parcat, formularul poate fi completat si de catre proprietarul sau utilizatorul acestuia.
Despre constatarea amiabila:
completarea formularului nu reprezinta o recunoastere a vinovatiei (aceasta va fi stabilita ulterior de catre companiile de asigurari)
daca ati completat formularul de constatare amiabila, nu mai puteti merge la politie In cazul In care aveti nemultumiri asupra stabilirii vinovatiei
compania de asigurari este obligata sa rezolve cazul In baza formularului si nu va mai poate trimite la politie.

Parerea Clientilor